» Söndag!

Hejhej!
Har eran söndag vart bra?

Jag gick ut och fixade stallet vid 10-halv 11. Tog sedan in Pascal och gjorde iordning honom. 

Skrittade sedan iväg upp till paddocken, gick bra! Paddocken var hård idag så tog de lugnt. Började med att göra lite igångsättningar, han svarade bra! Travade sedan runt och gjorde lite volter och små tempoväxlingar. Kände sedan att de inte hjälpte att rida där då Pascal var galet pigg idag och han behövde verkligen röra på sig mer än att bara jogga lite, så red tillbaka hem igen och red på åkern. Joggade i ca 20-25 minuter i paddocken. 
Väl på åkern skrittade jag lite på korta tyglar och sedan började jag galoppera, han var pigg, väldigt pigg.. ;) men galopperade bara på i ett lugnt tempo på volter, rakt spår osv. Gjorde små tempoväxlingar här också, men ökade inte på fullt då jag kände att de skulle bli lite för okontrollerat då. Han var jättefin iallafall! Travade sedan av honom lite och sedan skrittade jag av honom på åkern också. Red i sammanlagt lite mer än 1 timme, men de behövdes! Nöjd!

Har annars bara tagit de lugnt idag, vart galet trött idag.. Imorgon taggar vi måndag och en ny skolvecka.. ;) hoppas ni har haft en bra första advent!
Ha dé!

Suddig mobilbild från dagens pass.//Emma


» Pigg..

Hejsvejs allesammans! Har ni haft en bra lördag?

Jag gick ut till stallet vid ca halv 9 imorses, fixade allt foder. Johanna hade redan vart snäll och mockat åt mig, taack! Sedan tog vi in hästarna och gjorde iordning dem och skrittade upp till paddocken.
Väl i paddocken började jag med att göra halter och igångsättningar, han svarade väldigt bra fram! Kan ju bara säga att de var inget fel på energin idag... :P började sedan galoppera lite lugnt, gjorde volter och små tempoväxlingar. Mestadels av passet jobbade jag på att försöka få igenom i sidorna och att han skulle slappna av mer och ha en lugn takt. Fick igenom de hyfsat bra i slutet! Gjorde lite öppnor, volter och Bytte varv. Passet var iallafall helt okej bra idag!

Ikväll har vi vart en sväng i stan, hände inte så mycket där! Sedan stack vi till några kompisar och käkade och bara hade de allmänt roligt :P

Imorgon har jag stallet på morgonen, får se vart och när jag rider imorgon!
Godnatt!
//Emma

» Uteritt!

Hejsvejs!
Igår blev de inget inlägg, hade inget att berätta :P Pascal vilade, gosade och borstade honom istället.

Idag är de ju fredag, har haft lugna lektioner idag! Dock har jag vart galet trött men vad gör de när de är fredag ;) 
Red ut en sväng idag, skritt tur på ca 40 minuter. Var kul! Pascal var pigg idag, kanske inte så konstigt eftersom jan vilade igår, lär ju ha en lagom pigg häst imorgon iallafall ;)) Pascal verkade nöjd och jag är också nöjd!

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, tagit de lugnt och vart ute i stallet nästan hela eftermiddagen/kvällen! Hoppas ni har en bra fredag!


<3//Emma

» Allmänt!

Hejsanhoppsan! Har ni haft en bra dag?

Skolan var lugn idag, hände inte så mycket. Men de har vart en helt okej dag!

Bytte om och åt snabbt när jag kom hem, sedan stack jag ut till stallet.

Red upp till paddocken idag, han testade mig lite idag, men annars gick de bra! Väl i paddocken checkade jag av så han var lydig för mina hjälper, i början fick jag inte den reaktionen jag ville ha, men efter en stund svarade han jättebra! Började då galoppera, gjorde tempoväxlingar, volter, red innanför spåret och en bit in på passet gjorde jag enkla byten, förvänd galopp, minskade volten och lät honom galoppera på i en längre form. Han var superfin! I traven var han verkligen superfin i idag! Vet inte om de kan ha att göra med att han fick nya skor igår. Men han hade fint steg samtidigt som han hade en lugn takt! Gjorde skänkelvikningar, tempoväxlingar, ökningar, serpentiner och volter. Tränade även på övergångarna från galopp till trav och tvärtom, de blir bara bättre och bättre :)
Super nöjd!

Inte gjort så mycket mer idag, kollat lite film och bara tagit de lugnt!


Så himla glad över att denna ponnyn är min, älskade ponny!!

//Emma

» Nya skor

Idag red jag och Johanna ut en sväng, var ute i 1 timme. Red upp till min farmor + en sväng där uppe, gick bra! De var väldigt mörkt ute + de var dimma så man såg knappt någonting ;) men de var kul! Deeptalk mitt ute i ingenstans :P  blev nästan bara skritt, de var halt så de blev bara trav på ett ställe. Men Pascal skötte sig jättebra! Nöjd!
Pascal och Tim fick även nya skor idag, de behövdes! 

Idag har de vart svinkallt ute! Men skolan var lugn idag igen, hände inget speciellt! Men hoppas ni haft en bra tisdag!

//Emma

» 24/11!

Hola ;)

Idag var de en väldigt lugn dag i skolan, hände inte så mycket. Fick lite tid till att göra de jag behövde så gjorde klart en läxa som ska vara inne på onsdag tror jag. Skönt att redan ha gjort den ;)

Idag red jag upp till paddocken och red en stund, gick bra! Han var väldigt fin idag! Blev ett lite lättare pass idag, mycket trav och lösgörande. Började med att göra halter och igångsättningar, han svarade bra på hjälperna. Började sedan galoppera, gjorde mycket tempoväxlingar och volter. I traven var han också fin, lite små stel. Gjorde mycket serpentiner och Bytte varv, han var super fin! Nöjd med dagens pass!

Btw. Exakt 1 månad kvar till julafton ;)

//Emma 

» Skola imorgon..

Hejhej!
Idag är de söndag igen, varför går helgerna så fort? Aja, imorgon är de skola. Händer inget speciellt tror jag, ganska lugn dag!

Idag red jag ut en sväng, var ute i ca 40 minuter. Blev mest skritt men även trav, han skötte sig super! Han var lite på tårna idag, men de är bara kul! Tror han tyckte de var härligt att komma ut i skogen! Nöjd!

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, fixat inför skola imorgon, fixat i stallet osv. Vart en lugn dag helt enkelt!
Hoppas ni haft en bra söndag!


<3


//Emma

» Dressyrträning 22/11!

Hejsvejs folket!

Idag startade jag dagen med att gå ut i stallet och fixa iordning Pascal för att sedan åka och träna. De var ju lagom kallt ute.. Runt 3 minus..

Red dressyr för Annika idag, gick väldigt bra!
Tog transporten upp till ridhuset, red fram som jag brukar, halter och flytta bakdelen. Började sedan galoppera, han var lite spänd men de släppte efter en stund. Gjorde tempoväxlingar och volter. I traven gjorde jag till en början med lite öppna.  Innan Annika kom så var jag framriden och klar för att börja rida direkt!
Detta var första gången jag red för Annika med Pascal och de funkade super! Började med att trava och göra övergångar till skritt. Sedan gjorde jag 10m volter på långsidorna, vissa gånger fick jag ingen bra böjning och vissa gånger fick jag lite för mycket böjning. Men vissa gånger blev de jättefina volter. Gjorde även lite framdelsvändningar, efter de blev han mycket mer avslappnad! Han var väldigt framåt idag så jobbade på att få en bättre takt! Fick även galoppera på volten och minska och öka både volt och tempot. Fick lite tips på hur jag ska göra för att han inte ska bli förböjd. Jobbade på övergångarna från galopp till trav, blev bättre och bättre för varje gång. Fick göra öppnor och skänkelvikningar också, de gick jättebra! Super nöjd med Pascal idag, helt klart bästa passet på honom hittills!!

Pascal fick stå inne och äta lite hö en stund och sedan rakade vi honom. Han var mycket hårigare än vad jag trodde :P men de behövdes! Sen fick han på sig ett gosigt täcke och fick gå ut i hagen, han var överlycklig när han fick komma ut! ;) 

Annars har de inte hänt så mycket annat idag, vart i stallet hela dagen och annars bara tagit de lugnt och sett på lite filmer. 
Hoppas ni haft en bra lördag!

//Emma

» Fredag!

Äntligen fredag idag, längtat ;) inte hänt något speciellt idag, skolan var lugn. 

Idag red jag och Johanna upp till paddocken, gick bra! Började med att korta upp honom lite i skritten och checkade av så att han var lydig för hjälperna. Sedan började jag galoppera, gjorde tempoväxlingar, volter, ökade och minskade volten och lite förvänd galopp. Gjorde öppnor, volter och tempoväxlingar. I slutet var han väldigt mjuk och han kändes bra! Nöjd!

Imorgon blir de träning på morgonen, ska bli kul! Men ni får ha dé så hörs vi imorgon!


Benzon <3//Emma

» Lugn dag!

Hejhej allesammans! Har ni haft en bra torsdag? 

Min dag har vart helt okej, skolan var ganska lugn. Fick dock väldigt ont i huvudet efter lunchen.. Men annars har de vart ganska bra! Pascal vilar idag, tog in honom, borstade, myste och bytte täcke på honom. Han var ganska gosig idag ;) 

Annars har jag inte gjort så mycket, gjort lite spanska till någon muntlig grej som vi ska ha imorgon. Så de har vart en väldigt lugn dag! 
Hadeeee!
//Emma

» 19/11

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Gjorde lite halter och när de kändes bra började jag galoppera. Gjorde mycket tempoväxlingar, volter och öppnor. I traven var han lite studsig, han hade lixom lite överskottsenergi idag igen ;) men efter en stund gick han i de tempot jag ville! Gjorde mycket serpentiner och volter för att få honom avslappnad och mjuk. I slutet var han väldigt fin och han bar sig själv! 
Nöjd med dagens pass!

Inte hänt något särskillt idag, jag och mamma släppte ut hästarna idag. Gick bra! Skolan var lugn, spanskan gick faktiskt bättre än vad jag trodde ;) Josefine och hennes mamma kom förbi en stund förut, var kul! 
Ha dé!

//Emma

» Ridhuset!

Hejhej!

Idag åkte jag upp till ridhuset och red, gick ganska bra! Förra gången vi var i ridhuset var han rädd för lite allt möjligt, men idag tittade han bara lite och annars skötte han sig super! Skrittade fram några varv i båda varven och sedan kortade jag honom och flyttade bakdelen. Han svarade hyfsat bra, när de kändes bra började jag galoppera. Gjorde till en början med volter och tempoväxlingar, han var väldigt taggad! Lite senare in på passet gjorde jag enkla byten och förvänd galopp. Han var fin! I traven var han lite för framåt så fick jobba på att försöka få honom i en lugnare takt. Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar, halter, volter, framdelsvändningar och tempoväxlingar han svarade vääldigt bra framåt ;) 
Nöjd med dagens pass!

Har suttit med spanskan ikväll igen, men spanskan fastnar inte i huvudet.. Har runt 120 ord sammanlagt tills imorgon.. Men Jaja, kan några iallafall :P
Annars har dagen vart bra förövrigt, skolan var lugn idag!
Ha dé!
//Emma

» Måndag!

Hejhej folket! Har nu haft en bra måndag?

Min dag har vart bra, har dock varit ganska trött. Men de har vart ganska lugna lektioner idag faktiskt. Vädret har ju gjort så man blivit lagom taggad, regn, regn och regn.. ;)

Idag red jag upp till paddocken. Man märker att han testar mig nu, både på vägen upp och i paddocken... :P
Började med att flytta bakdel och de svarade han bra på! Så gjorde lite halter och igångsättningar. Började sedan galoppera, han var fin! Gjorde tempoväxlingar, volter, enkla bunt och förvänd galopp. Tog de dock ganska lugnt då paddocken inte var så jätte bra idag. I traven var han stundtals väldigt fin! Men somsagt, han testar mig så ena hörnet var väldigt läskigt idag. Bytte varv mycket och rakriktade. Han var fin! Sådär nöjd med dagens pass! 

Suttit nu ikväll och pluggat spanska i några timmar, inte direkt de roligaste ämnet :P Sov gott, godnatt!
//Emma

» Väldigt bra ridpass!

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Väl uppe i paddocken började jag som vanligt med att flytta undan skänkeln. Han svarade bra så började galoppera. Gjorde mycket volter, tempoväxlingar, enkla byten, förvänd galopp och rakriktade. Han hade mycket energi idag... Han bara flög iväg i ökningarna, men han gjorde riktigt bra ökningar i både traven och galoppen!! I traven blev han lite studsig stundtals, men annars super fin. Gjorde volter, serpentiner, halter, framdelsvändningar och skänkelvikningar. Red även igenom LA:P1, gick faktiskt ganska bra! Red sammanlagt i ca 1 och en halv timme. Supernöjd med dagens pass!

Inte gjort så mycket mer idag, var i stallet länge idag. Frös som bara den när jag kom in, men mysigt att vara i stallet! 
Imorgon är de måndag.. Helgerna går så himla fort! Inte super taggad på skola imorgon.. Men de blir säkert bra endå :P hoppas ni haft en bra dag!!
//Emma

» Lördag!

Idag har de inte hänt så mycket, fick sovmorgon idag, hur skönt?! Fixade iordning mig, åt osv och sedan gick jag ut till stallet. Fixade iordning nästan allt och sedan tog och syrran in Tim och Pascal. 
Vi red ut en sväng, upp till farmor och tillbaka + en extra sväng uppe hos farmor. Vi var ute i ca 1 och en halv timme. Red faktiskt barbacka idag, gick bra. Han testade mig lite idag, men de gick bra. Nöjd!

Hoppas ni haft en bra dag!!
//Emma 

» Dagens ridpass!

Hejsvejs! Har ni haft en bra fredag?

Skolan va lite seg Idag, men annars har de vart roligt! 
Idag skrittade jag upp till paddocken, gick bra! Väl i paddocken checkade jag av så att han lyssnade för skänklarna vilket han gjorde! Började sedan galoppera, gjorde tempoväxlingar och volter. Han var fin! Lite senare in på passet gjorde jag enkla byten och förvändgalopp, han lyssnade bra och gjorde fina enkla byten! I traven var han också fin, jobbade på att hålla honom rak. Gjorde även lite framdelsvändningar. I slutet kändes han väldigt bra! Nöjd!
//Emma

» Dagen!

Hejhej allihop!
Idag har de vart en ganska lugn dag, skolan gick bra. Har dock varit väldigt trött idag, vet inte varför. Pascal fick vila idag, fixade stallet och fixade allting. Pascal fick pussar och klappar idag ;) annars har jag inte gjort så mycket mer idag, sett på film och lite sånt. Vart en väldigt lugn dag!
Imorgon händer de inte så mycket tror jag, men äntligen fredag!! Hoppas ni haft en bra dag'

//Emma

» Rolig dag!

Hejsvejs!
Idag har de vart en vääldigt rolig dag, vi hade halvdag i skolan. Väldigt skönt! Hängde med Johanna hem direkt, vi åt och fixade lite innan vi stack till stallet. 

Idag blev de en sväng upp till farmor och tillbaka, vi var ute i ca 50 minuter. Trodde jag skulle dö av skratt vissa gånger :P blev lite trav men mycket skritt. När vi skrittade tillbaka hem var hästarna väldigt taggade, eller ja Bosse var väldigt taggad. Det var en liten Bäck, Bosse hoppade typ över den och då trodde Pascal att vi skulle galoppera så han drog på och hoppade jätte högt över bäcken :P och där satt jag på långa tyglar i dressyrsadeln och var i min egna lilla värld! Johanna dog av skratt, och jag med! Spännande ridtur :P Nämen väldigt rolig runda! Jag är nöjd med Pascal!

Vi råkade även skrämma livet på en stallkompis, de va inte meningen, men de bara blev så :P det har vart en sjukt rolig och galen dag iallafall! Hade så ont i magen efter att Johanna hade åkt, har skrattat hela dagen. Tack för idag bästa du!!

//Emma

» Måndag!

Idag har de vart en ganska lugn dag, vart ganska trött idag. Hade gärna haft helg några dagar till :P men skolan gick bra, hände inget speciellt! 

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Völ i paddocken började jag med att flytta bakdel, när de kändes bra började jag galoppera. Han kändes bra, gjorde lite öppnor, volter och tempoväxlingar. Han svarade bra framåt. I traven var han också fin! Gjorde lite öppnor och serpentiner. Sedan red jag lätt ganska länge och ställde igenom och gjorde serpentiner. Han var fin och jag är nöjd!

//Emma

» Härlig uteritt!

Hejsvejs! 

Igår blev de inget inlägg, men jag red ett bra pass i paddocken!
Idag red jag och Pernilla ut, vi var ute i lite mer än 1 och en halv timma! Vi red runt sjöarna, skrittade en bra bit innan vi började trava och sedan var de galopp nästan hela vägen. Jäklar vad Pascal tyckte de var kul! Vissa gånger fick jag knappt stopp, men de var en vääldigt rolig och härlig uteritt! Super nöjd!

//Emma

» Ett bra pass!

Hejsvejs folket! Hur har eran fredag vart?

Min fredag har iallafall vart bra, skolan gick bra! Hade somsagt SO prov, tror att de gick bra, de kändes iallafall bra! Efter skolan stack jag hem, tog de lugnt och sedan stack jag ut till stallet. 

Idag red jag upp till paddocken och red, det gick bra! När jag kom upp till paddocken började jag med att flytta bakdelen, jag fick först inte den reaktionen jag ville ha, men när han kommit igång var de bättre! Han hade överskottsenergi idag.. I galoppen gjorde jag tempoväxlingar, öppnor och volter. Kan ju säga att han var lagom taggad i ökningarna..! Men de var kul! Han var först ganska stel, men när jag jobbat honom en stund var han väldigt mjuk!
I traven gjorde jag öppnor, tempoväxlingar, uppridningar och volter. Han var svettig efteråt, men fde blev ett väldigt bra pass och jag är jätte nöjd!//Emma

» Äntligen...

Fredag!! Idag har vi SO prov.. Men annars händer de inte så mycket mer i skolan tror jag. Efter skolan ska jag rida, tror de blir paddocken idag också! 
Men ha en bra fredag!!

//Emma 

» Torsdag!

Hola amigos! 
Min torsdag har vart helt okej, skolan gick faktiskt ganska snabbt. Var hur kallt som helst när jag gick hem från skolan, fick skjuts sista biten ^^ idag vilade ju somsagt Pascal, tog in honom efter att jag fixat fodret, min Box var redan mockad, tack så mycket! Myste lite med Pascal och så fick han på sig ett mysigt täcke. 
Inte gjort så mycket sen dess faktiskt, vart en väldigt lugn dag! Men hoppas ni haft en bra dag!


Emma och Johanna förra året.. *_*//Emma

» Skolaa!

Godmorgon! Jag ska alldeles strax sticka till skolan, händer inget speciellt i skolan idag, inte vad jag vet iallafall. Pascal vilar idag, ska bara mocka och fixa de. Men ni får ha en bra dag!

//Emma

» Iskallt!

Hejsvejs folket!
 
I morses släppte jag och mamma ut hästarna, gick bra. Skolan har vart väldigt lugn idag, låååånga raster. Fick skjuts av kusinerna hem, taack!
Direkt när jag kom hem åt jag, bytte om och sedan ut till stallet. Tog in Pascal och fixade honom. Idag red jag upp till paddocken, de regnade, mycket.. Jag frös som bara den när jag kom upp till paddocken så joggade honom bara en stund idag. Hade tänkt att rida ett hårdare pass idag, men nix, så blev de inte. Men joggade tills han kändes bra och mjuk. Han var först ganska stel åt vänster, men bytte varv mycket, tempoväxlingar och volter. Nöjd med honom idag! Var pissevåt och iskall.
 
Bästa Johanna var så himla snäll så hon hade mockat åt mig, tack snälla!! Johanna hängde även med in en stund, vi drack varmchocklad och fikade, myys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Helloo!

God kväll allesammans! Har ni haft en bra dag?
 
Skolan har vart ganska lugn, men ganska rolig faktiskt! Efter skolan stack jag hem, åt, bytte om och sedan direkt ut till stallet. Tog in Pascal och fixade honom och sedan red jag upp till paddocken.
Skrittade fram så som jag brukar, halter, igångsättningar och flytta bakdelen. Man kände att han hade lite träningsvärk sen igår. Han var stel och inte lika lydig när jag flyttade undan bakdelen som han brukar. Men helt förstårligt, har också träningsvärk ;) Efter en stund var han iallafall bättre. Travade mest, tempoväxlingar, ställde igenom och bytte varv ofta. Blev även lite galopp, tempoväxlingar och volter. Han var fin! Jag är nöjd!
 
Nu ikväll har jag pluggat spanska, har ven tränat. Men nu ska jag fixa iordning mig, ha dé!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Dagen 3/11

Helloo allesammans! Har ni haft en bra måndag?

Min dag har faktiskt vart bra, trots att de är måndag, regnig och allmänt tråkigt väder. Men skolan gick ganska fort, gjorde inte något speciellt, hade även såndär buss brandövning typ. Efter skolan fixade jag lite och sedan gick jag ut direkt till stallet. Mockade snabbt och sedan tog jag in Pascal. 

Idag hade vi vår första riktiga dressyrträning, de gick faktiskt superbra! Jag är verkligen jättenöjd! Jag gillade tränaren, han var lugn och tydlig. Han visade mig hur jag skulle göra osv. Fick många tips på hur jag ska förbättra min ridning. Pascal var förövrigt väldigt fin, han hade bra tempo och var lydig och uppmärksam på mig mestadels av passet iallafall  ;) kommer absolut träna fler gånger för denna tränaren!


Suddig mobilbild från dagens träning. 


En av alla bilder tilly tog på kattungarna, hon är grym på att fota!
//Emma

» Måndag igen..

Godmorgon folket! Sovit gott?

Jag är inte så taggad för skola idag, bade inte tackat nej till att ha lov någon vecka till ;) händer nog inget speciellt idag, de vanliga. Ikväll står dressyrträning på schemat för mig och Pascal! Ska bli kul!

Ha en bra måndag!
//Emma

» Sista dagen på lovet..

Hejsvejs! Har ni haft en bra söndag?

Började dagen med att släppa ut hästarna och fixa stallet. När jag kom in städade jag mitt rum, eller ja, plockade upp allting. Men de ser nästan lika stökigt ut nu.. ;) sedan fick jag bara flr mig att gå ut och spribga en sväng, var faktiskt väldigt skönt! 

Idag skrittade jag upp till paddocken, väl i paddocken började jag med att flytta bakdelen, halter och igångsättningar. När de kändes bra började jag galoppera, gjorde tempoväxlingar, öppnor och volter. Han kändes bra! Efter en stund kortade jag upp honom lite och gjorde enkla byten. I traven var han ganska jobbig, han ville lixom inte samarbeta riktigt. Men stundtals var han väldigt fin! Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar och volter. Red även med mina nya stövlar, kan säga att dom var ganska stela om man jämför med mina andra ;) men jag är hyfsat nöjd med Pascal idag!

Idag var de ju sista dagen på lovet också.. Är inte så sugen på att gå till skolan, vart väldigt skönt att vara hemma och kunna rida mitt på dagen när de är ljust.. Men Jaja, ha dé!

//Emma

» Dagens ridpass 1/11!

Idag fick jag hjälp av Elin i stallet, super snällt! Idag red jag ut en sväng, lilla rundan. Elin gick med med Tim, Tim var pigg och glad! Blev lite trav och även galopp, Pascal var ganska seg idag faktiskt. Men jag tror han tyckte de var kul endå ;) Vi var ute i nästan exakt 1 timme. Skönt att få komma ut lite! 
 
Jag har haft världens huvudvärk hela dagen.. Nu ikväll har jag sett på film, sedan också vi även till kusinerna en sväng. Imorgon släpper jag och mamma ut alla hästarna. Men nu ska jag se klart på filmen, godnatt!
 
 
Lindorna var väldigt rena och fina efter de passet..
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Godmorgon!

Hejsanhoppsan!
Jag vaknade för en stund sedan, skönt att sova ut! Idag händer nog inte så mycket, ska fixa stallet, rida och sen så kanske vi sticker och köper foder. Hade tänkt rida ut en sväng idag.

Men ha en bra lördag!Foto: Tilly Fridsen
//Emma