» Heeelg!

Igår red jag på åkern, han tyckte det var jättekul! Han var jättefin också! Nöjd!

Idag promenerade jag honom och pussade/myste med honom! 
Åkte och köpte hästmat förut, men annars har det vart en väldigt lugn dag.

Hoppas ni haft en bra daag!!


Massaa snö!


//Emma

» Jobbig dag..

Idag har det vart en riktigt jobbig dag... Skolan var kaos idag p.g.a en sak som jag inte kommer skriva här, men det har vart en jobbig dag för väldigt många..

Jag red ut med Pernilla idag, blev mycket trav och galopp!//Emma 

» Ridhuset!

Idag åkte jag upp till ridhuset och red, gick bra! Började med att skritta fram på långa tyglar, kortade sedan tyglarna och gjorde halter och flyttade undan skänkeln. I galoppen kändes han fin, gjorde så att han tog i mer i galoppen idag, fick en helt annan känsla! Gjorde mycket öppnor i både trav och galopp! Ökningarna var jättefina! Han kändes superbra idag! Jättenöjd!

Skolan var lugn idag, hände inte något speciellt. Inte gjort så mycket annat idag än att vara i stallet. 
Hadé!


Timson!


//Emma 

» Tisdag!

Hejhej! 

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Väl i paddocken började jag med att checka av så han var lydig för hjälperna -vilket han var. Började sedan galoppera, gjorde mycket volter och rakriktade idag. I traven var han jättepigg och framåt så försökte få en lugn takt. I slutet kändes han jättebra! Gjorde volter och öppnor. 
Nöjd!!

Nu ska jag plugga, hörs Imon!


Har ni något förslag på inlägg? Frågestund kanske?
//Emma

» Vila!

Pascal vilade idag, jag ryktade honom noggrant! 
Skolan gick väldigt snabbt idag, hände inget speciellt men har endå vart en rolig dag! Johanna hängde med hem efter skolan också. Hoppas ni haft en bra måndag!


Benzon <3


//Emma

» Allmänt!

Helloo!!
Igår red jag och Johanna ut en kort sväng, vi frös ihjäl så de blev inte så långt. Snön blåste åt alla håll ;)
Jag och Johanna åkte pulka på kvällen.
Jag sov hos Johanna.

Idag red jag och Johanna ut en längre runda, hästarna fick sträcka ut ordentligt!! Både Pascal och Bosse tyckte det var as kul att få springa av sig! 
Var på Tävlingsmöte på ridklubben idag också. Annars har det inte hänt så mycket annat idag faktiskt, fixat lite inför skolan imorgon.//Emma

» Disco!

Ikväll hade min klass disco för de yngre barnen, var faktiskt ganska roligt! Hade lekar, tävlingar osv.

Jag och Isabelle red upp till paddocken idag, vi skulle prova sadlar. Jag skulle provat hoppsadel, men det blev inte så då de var ganska kaosat. Men vi kollade så att min dressyrsadel satt bra, vi fick fixa den lite men annars satt den jättebra! Man kände skillnaden efter vi fixat den! 
Blev bara skritt och litelite trav. 

Hoppas ni också haft en bra fredaaaag!

//Emma 

» Energin tar aldrig slut!

Hejsvejs! Här ekar de;)
Har inte haft varken lust/tid eller ork till att blogga de senaste dagarna.

Tisdag:
Jag promenerade Pascal, han fick massage så ledde honom en stund.

Onsdag:
Jag, Isabelle och Elin red ut, gick bra! Vi var Ture i ca 50 minuter, blev skritt och trav. Gick bra! Pascal tyckte det var kul!
Jag och Johanna var ute och gick med Tim hela kvällen, han var inte som han skulle, men nu mår han mycket bättre!

Idag:
Johannisen sov hos mig inatt. Skolan var lugn idag, hände inget roligt.
Jag red upp till paddocken idag, gick bra! Väl i paddocken skrittade jag något varv innan jag började galoppera. Han tyckte det var kul att galoppera i snön så han bara flög iväg ;) Gjorde mycket volter.
I traven var han väldigt framåt så red mest lätt för att kunna förändra tempot lättare. Blev mycket volter i traven också. Han var fin i slutet och kändes bra! nöjd! 

Energin verkar aldrig ta slut på Pascal ;))

//Emma

» Dålig dag!

Hello! Idag har jag haft en dålig dag, ingenting har funkat som det ska idag, allt har bara gått fel. ;)
Jag och Johanna red ut idag, blev bara skritt. Pascal töntade sig idag, blev slalom på vägarna.. Vi var ute i ca 1 timme. 
Inte gjort så mycket annat idag, skolan var väl hyfsat lugn. Nu ska jag kolla film och sedan gå och lägga mig tidigt idag. 
Hadeee!


//Emma

» Söndag!

Hejj! Blev inget inlägg igår, red ut med Pernilla. Gick bra! Pascal var väldigt pigg, han kändes som kajal ;) blev en temporunda, han fick röra på sig ordentligt! Hade även kalas för morfar igår, var trevligt!

Var helt död imorses när jag gick upp ;) Jag och Cissi red ut tidigt imorses, blev en skritt och trav runda. Gick bra! 
Inte gjort så mycket idag, tagit det lugnt, kollat film.

Imorgon är det skola igen, helgerna går så galet fort!
//Emma

» Paddock!

Hejsvejs folket! Har ni haft en bra fredag? 
Skolan var lugn idag, hände inte så mycket faktiskt. 

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Skrittade något varv när jag kom upp, började sedan jogga runt honom. Han var väldigt pigg! Gjorde volter och bytte varv mycket i början, efter en stund gjorde jag öppnor och slutor. Jobbade mest på att få en lugn takt idag. I galoppen gjorde jag mest volter och små tempoväxlingar.  När jag travade av var han mjuk och fin! Nöjd!


Thihi, vacker hezzzt


//Emma 

» Dagen!

Pascal vilade idag, jag stod och ryktade honom länge, stretchade honom också. Det gick bra! Tror han tyckte det var skönt att ta det lugnt idag, han såg väldigt avslappnad ut iallafall! Sopade noggrant i stallet när jag var klar med Pascal.


Min finaste prins<3

//Emma 

» Nya dojjor!

Helloo!!

Idag har det varit en lugn dag i skolan, inte hänt något speciellt. Efter skolan promenerade jag med Pascal, var ute i nästan exakt 25 minuter.
Johanna stod och mockade min Box när jag kom tillbaka, tack för hjälpen johanniiisen <3 fixade allt foder, hö och sedan kom hovslagaren.
Pascal och Tim fick nya skor idag, det behövdes!

//Emma 


» Massages 13/1!

Jag åkte upp till ridhuset idag, Pascal har fått massages idag så tog det lite lugnare! 
Skrittade fram på långa tyglar, kortade sedan tyglarna och red möte halter och flyttade undan skänkeln. Travade sedan länge, gjorde volter, öppnor, skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar. Han kändes väldigt bra idag! Galopperade även i lätt sits en stund, gjorde volter och tempoväxlingar. Han var mjuk och fin idag! Super nöjd!!
//Emma

» Dagens ridpass!

Idag red jag och Isabelle ut, vi var ute i ca 1 timme och 20 minuter. Blev mycket trav! Pascal skötte sig bra! Var en vattenpöl han inte ville gå över, men det gick bra sen. Vi satt och pratade om allt möjligt, mycket skratt ;) Tror Pascal tyckte det var skönt att få komma ut på en "riktig" uteritt! Men trots mörker, regn och vind skötte han sig super!

Skolan var lugn idag, hände inte så mycket.
//Emma

» Söndag!

Hejhej! Har ni haft en bra söndag?

Igår vilade Pascal, det blåste galet mycket hela kvällen/natten!  
Idag åkte vi upp till ridhuset, han var spänd. Det knarrade i ridhuset och dörrarna slog. Men han skötte sig bra trottsallt, han sprang iväg några steg ibland för att de plötsligt började låta eller att dörrarna slog när han var bredvid, men annars gjorde han inte något. Han var somsagt spänd idag, men jag är nöjd endå! Galopperade mycket på volt, ökade och minskade volten, öppnor, enkla byten och förvänd galopp. Han var fin! I traven var han också ganska fin, gjorde lite öppnor och red på volten! Blev mest galopp idag, jobbade på att han skulle få bättre bakdelsaktivitet, vilket han hade i slutet! Nöjd!


Imorgon taggar vi första riktiga veckan i skolan.. (Eller inte ;P )

//Emma

» Äckligt väder!

Hejj! Äntligen fredag! ;)) skolan var hyfsat lugn idag, hände inget speciellt. Har snöat lite och regnat mycket ;) när jag tog in Pascal var hans täcke helt lerigt..

Idag red jag med Isabelle, vi skulle rida i paddocken.. Men vi gick till paddocken och sedan vände, paddocken var som en enda stor vattenpöl ;) så vi red ut en sväng istället, skritt och trav! Gick bra! Nöjd! 

Vi har haft lite gäster här ikväll, ätit middag osv. Vi får se vad jag hittar på imorgon!


Så söta *_* 
Foto: Tilly Fridsén


//Emma

» Skolan

Idag var första dagen i skolan, var ganska lugn dag. Men började dagen med att räkna algebra, kan ju säga att man inte riktigt hängde med ;)

Red ut med Isabelle idag, vi var ute i 1 timma. Mest skritt men även trav, Pascal skötte sig jättebra! Nöjd!


Så oroligt fin är han, min prins.//Emma

» Sista dagen..

Hejhej! Idag var det sista dagen på vinterlovet, för mig iallafall. Imorgon börjar skolan igen, är väl inte så himla taggad. Tycker det är rätt skönt med lov, ljust när man ska rida ;)  

Idag red jag och syrran på åkern, gick bra! Jag joggade runt Pascal, gjorde volter och bytte varv. Han skötte sig super! Skrittade av runt hela åkern/åkrarna. Nöjd!Imorgon taggar vi skola.. :))


//Emma


» Dagens ridpass 6/1!

Hello! Har ni haft en bra dag?
Jag, mamma och syrran har vart iväg hela dagen hos mammas kompis. Var kul! 
Åkte upp till ridhuset en stund efter att vi kommit hem, så det blev lite trim idag igen! ;) 
Började med att skritta fram på långa tyglar, efter en stund kortade jag tyglarna, gjorde halter och checkade av så han var lydig för hjälperna. Gjorde även lite framdelsvändningar. Började sedan galoppera, red mycket på volten i början, gjorde tempoväxlingar och ändrade storleken på volten. Senare in på passet gjorde jag enkla byten(som han gjorde superbra!) och förvänd galopp. Hans trav var helt annorlunda idag, speciellt i slutet -på ett bra sätt alltså ;). Gjorde öppnor, slutor, volter, ökningar, skänkelvikningar och halter. I slutet hade han så himla fint steg och man kände att han jobbade riktigt med ryggen! Super nöjd!!


Shit pommes vilken fin häst jag har. 


//Emma 

» Ridhuset!

Idag åkte jag upp till ridhuset och red. I början av passet var han väldigt spänd, men det blev bättre efter hand! Skrittade igång honom ordentligt, gjorde lite halter och sedan började jag galoppera. Gjorde mycket volter och små tempoväxlingar. I traven studsade han mest till en början med. Ena dörren i ridhuset var väldigt läskig idag också ;)) Red på volten, gjorde tempoväxlingar, ökade och minskade volten och halter. Efter det kändes han redan mycket bättre! Gjorde sedan öppna, volt, sluta på långsidorna. När jag travade av var han jäätte mjuk och fin! Avslappnad och lugn! Jätte nöjd idag! Jag var lugn när han hetsade upp sig och då lugnade han också ner sig! //Emma

» Allmänt!

Hejj!
Idag mår jag mycket bättre, är mest hes nu! Pascal vilar idag, var ute och ryktade honom och pysslade med honom i 1 timme förut, tror han gillade det! 
Mamma red faktiskt Pascal igår! Hon red ut med Pernilla en sväng, det hade gått ganska bra tror jag! Första gången hon red honom ;)

Hoppas ni haft en bra dag!


Prins <3
//Emma

» Blir en lugn dag..

Godmorgon! 

Imorses tänkte jag egentligen åkt till ridhuset vid ca 8. Men när jag vaknade kunde jag knappt svälja, halsen är mycket värre idag.. Så jag åkte inte till ridhuset, och Pascal får vila idag:/ känns inte som någon ide att gå ut och rida då jag kommer bli ännu sämre Imon isånnafall, så idag blir det en lugn vilo dag. Ska dock ut sedan och ta in hästarna och fixa foder, mami var så snäll och mockade <3

Hadeeee!

//Emma

» Årets första ridpass ;)

Idag red jag och Isabelle på morgonen, vi red upp till paddocken. Vi blåste typ bort på vägen upp till paddocken, Pascal tittade på allt ;) men väl i paddocken gick det bra! Joggade honom i ca 20 minuter, mycket volter, bytte varv och övergångar. Han var väldigt avslappnad i slutet! Nöjd!

Inte gjort så mycket annat idag, bara tagit det lugnt. Haft ont i halsen idag också.. Imorgon får vi se vad jag hittar på, lär ta ett tag i stallet ;)//Emma

» Allmänt om dagen!

Hejsvejs!
 Idag fick Pascal vila, hade ingen ork till att rida. Ställde mig istället och ryktade honom noggrant och länge. Har haft ont i halsen hela dagen och inte känt mig jättebra, så har bara tagit det lugnt, kollat lite film och sånt. 
Har letat upp lite tävlingar också, dock går det inte att anmäla sig än. Är galet taggad på detta tävlingsåret! 
Pascal har somsagt tagit det lite lugnare i någon vecka nu, så imorgon ska jag börja rida honom "som vanligt" igen.
Hoppas ni haft en bra första dag på 2015!


Julia gjorde tårta till Tim idag ;))//Emma

» 1 januari 2015!!

Hej folket! Hade ni en bra nyårsafton? Min nyår spenderades med bästa vän och andra Goa människor!

Idag hade jag och mamma utsläpp och fodring, pigga och glada var vi när vi skulle gå upp ;) redan fixat stallet, så de är bara ridningen som återstår idag. Annars händer det ingenting annat idag tror jag. 

Hur inleder ni er första dag på 2015?!//Emma