» De senaste dagarna!

Hejhej! Här ekar de ;)
 
I söndags red jag och några andra stallkompisar ut, gick bra! Mycket skritt och lite trav! Gick bra!
 
Igår red jag, Johanna och sarah ut, red runt både sjöarna! Gick bra! Blev mycket trav och galopp! Pascal skötte sig bra, han tyckte de var kul! Nöjd!
 
Idag red jag på åkern, gick bra! Han var lite stark, men inte så konstigt ;) Gjorde mycket volter, övergångar och igångsättningar. Han skötte sig bra! Blev mest trav, rullade bara på i galopp en stund i båda varven. Nöjd! Trodde han skulle vara piggare eftersom de har vart kallt och han bara fått gå ut i ca en vecka och tagit de hyfsat lugnt. 
Jag och johanna sov i sadelkammaren inatt, var väldigt mysigt faktiskt!
Ikväll ska vi på bio, hobbit 3.
 
Hoppas ni haft det bra! Imorgon är de sista dagen 2014!
Är ni taggade på 2015?!
 //Emma

» Uteritt!

Hejsvejs allihopa! Har ni haft en bra dag?
Idag red somsagt jag, Amanda och Isabelle ut, red upp till farmor och tillbaka. Gick hyfsat bra! Pascal skötte sig bra! Han har fått ta de lite lugnt de senaste dagarna, bara uteritter ;) Imorgon blir det uteritt med Cissi också, myysigt! 
Var på kalas förut, hämtade täcken osv. Men hoppas ni haft en bra dag så hörs vi!
 
saaknar sommaren!
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Snö!

Godmorgon! Idag händer inte super mycket, ska rida och sen kanske vi ska på kalas ikväll. Idag ska jag rida med Isabelle och Amanda, vet inte vart vi rider. Inatt har de även kommit snö.. ;)

Igår red jag och Isabelle ut en sväng, skritt och lite trav. Gick bra! Mamma masserade även Pascal igår efter att vi ridit, de behövde han!

Ha en bra dag i snön!
//Emma

» Juldagen!

Helloo folket! Hade ni en bra jul igår?
Min julafton var väldigt bra! Önskade mig inget men fick väldigt bra saker som jag inte tänkt på att jag behövde ;) Jag och mamma hade stallet idag, släppte ut hästarna och så fixade jag allt åt våra hästar så de är klart! Tänkte rida imorses, men han får vila istället :P
Om drygt 1 timme ska vi till mormor och morfar och fira lite jul. Annars händer de inte så mycket annat idag tror jag! 
Ha en supeeerbraa dag!!
 
 
Otroligt glad över denna hästen, går inte att beskriva!!
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» MIN RESA MED BENZ!

Jag hade Benz i ca 2 år, gud vad jag lärde mig mycket under den tiden!!
Från att inte kunna leda honom själv till och från hagen, kunde knappt någonting när vi köpte honom. Hade precis startat LB:1 på Kajal, tror inte jag hade startat LA ens. Mycket träningar i början på Benz, runt 3 stycken träningar varje vecka i början. 
De var en stor skillnad från Kajal. 13 April 2013 startade vi vår första tävling, en LB:1 på 64% och en LA:1 på 68%. Första lagtävlingen, kommer ihåg att jag var så himla nöjd och stolt! Men de var även motgångar, 5 Maj 2013 startade jag en LA:1 på 57%.. Men sen gick de bättre igen, 10 Maj var de andra lagtävlingen, startade en LB:1 på 74% och en LA:1 på 70%!! Kom ihåg att jag var så nervös inför ärovarven, kunde inte fatta galopp på något utav ärovarven, haha. 
De tävlingsåret fortsatte gå lite upp och ner. Jag lärde mig mycket under bara de året! Hösten 2013 var de faktiskt nära att vi sålde Benz, jag klarade inte av att rida honom längre, fick alldeles för ont. (skada i nacke/axlar sen jag trillade av Kajal för länge sen). Men jag ångrade mig och fortsatte rida och kämpa på.
Debuterade även LA:P1 de året på bra procent.
 
2014's tävlingsår inleddes inte så himla bra.. Red DIV 2 detta året också, första tävlingen för mig detta året och första lagtävlingen detta året. Vi var i Ulricehamn, vet inte vad som hände riktigt, jag och Benz kommunicerade väl inte så bra helt enkelt.. De andra lagkompisarna red så bra så mina procent räknades bort! Detta året har också gått väldigt mycket upp och ner! Från att vara nere på botten och nära på att ge upp så har vi fortsatt. Klubbmästare 2014 blev vi detta året! Vann DIV2 och andra vinster och placeringar. Men somsagt de har gått upp och ner hela tiden. Min och Benz sista start var 23 Augusti 2014 i Ulricehamn, jag debuterade lagtävlanspogrammet. Domaren var väldigt snäll med poängen.
 
Jag bestämde mig för att sälja Benz för att komma vidare i min ridning, kände att vi hade gjort vårat tillsammans. Han var ju endå 19 år, gammal herre ;) De kändes lite som han hade tappat lusten på tävlingsbanorna, så många år som han tävlat! Jag var fast för mitt beslut och 1-2 veckor senare åkte han till nytt ställe. Otroligt glad över att få haft chansen att ha Benz och rida honom. Lärt mig så himla mycket under dessa två åren! Stolt över de vi gjort tillsammans och hur jag utvecklats i min ridning!!
 
 
2013 (bilden nedanför)
 
2014 (bilderna nedanför)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» God jul!

Godmorgon! Sovit gott?

Jag ska snart gå ut och fixa iordning Pascal, jag och några andra i stallet ska ut på julritt! I eftermiddag kommer de hit massa släktingar som vi ska fira jul med. Hoppas ni får en superbra jul!
//Emma

» Dagens ridpass!

Hejsvejs! Idag red jag upp till paddocken, red fram och sedan kom mamma upp och la fram lite bommar. Började med att checka så han var lydig, de var han! Började sedan galoppera, han var jääätte pigg idag ;) gjorde iallafall tempoväxlingar och volter till en början med. Senare in på passet red jag förvänd galopp och enkla byten. Började att trava över vanliga cavaletti bommar, sedan höjde vi upp tre av bommarna så han fick lufta lite mer på benen. Han tyckte först att sockerbitarna var lite läskiga, men efter en stund brydde han sig inte längre! Han fick en helt annan trav, han blir väldigt avslappnad när han får lyfta lite på benen ;) jätte nöjd!

Annars har jag inte gjort då mycket idag, köpt lite julklappar och slått in, bara haft mysigt! 


(Inte från dagens)//Emma

» Söndag!

Jag och Johanna red ut en sväng idag, gick bra! Blev bara skritt då vägen var hård. Idag släppte vi även ihop Pascal och Bosse, gick väldigt bra! Dem tjöt litegrann men annars inget annat! 
Tim fick även flytta in i sin nya lilla Box. Inatt sover jag hos Johanna. Ha dé!


Dålig mobilbild..//Emma

» Dagens ridpass!

Hejhej! Idag har de inte hänt så mycket, ridit, vart i stan en sväng och myst med familjen! 
Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Han var väldigt pigg idag. Checkade av så att han var lydig för hjälperna - de var han! Började sedan galoppera, gjorde mycket volter och små tempoväxlingar. I traven var han väldigt framåt och studsig, gjorde mycket över gångar, serpentiner och volter. Gjorde mycket övergångar och igångsättningar mellan trav och galopp, gick jättebra! Han blev mycket bättre i traven efter de! Man kände att han jobbade med ryggen och han hade bra bakdelsaktivitet! Jätte nöjd!

//Emma

» Jullov!

Äntligen, hade julavslutning idag! Hur skönt?!  Efter skolan stack jag till stan och shoppade lite, fick köpt lite kläder, julklappar osv.
Gick upp tidigt i morses och fixade stallet innan jag började! Pascal vilar idag. Nu ikväll har jag och pappa byggt Box till Tim, inte klar, men nästan :))
Hoppas ni haft en bra fredag!

//Emma

» Regn,regn och regn

Hejsvejs! Idag har skolan vart väldigt lugn! Inte haft en enda riktig lektion, kollat film, fikat, städat skåpen och lärarna släppte oss tidigare ;) 
Idag red jag upp till paddocken, precis när jag gick ut började de regna.. Men Jaja, tog mig upp till paddocken. Skrittade något varv och sedan började jag jogga, gjorde mycket volter och bytte varv. Han var pigg idag! Galopperade även lite. Nöjd!  

Annars har de inte hänt så mycket idag, vart på kalas ikväll. Men annars bara tagit de lugnt!
Imorgon taggar vi julavslutning, börjar klockan 10 - sovmorgon ;)//Emma 

» Paddockspass!

Idag red jag i paddocken med Johanna, gick bra! Han var pigg. När vi kom upp till paddocken började jag med att skritta och göra lite halter. Började sedan galoppera, gjorde volter. Han kändes bra! I traven var han väldigt framåt så jobbade på att få en lugnare takt. Gjorde lite skänkelvikningar och volter. I slutet kändes han väldigt bra! Nöjd!

//Emma 

» Måndag!

Hejsanhoppsan! Idag är de måndag, sista måndagen i skolan denna terminen! Sista skolveckan detta året! ;) tror inte de händer något speciellt i skolan idag. I eftermiddag/kväll ska vi på kalas, stallet ska fixad och Pascal ska promeneras! Får se vart jag går, men han ska ut iallafall. 

Hoppas ni får en bra måndag!

//Emma 

» Gårdagens pass!

Orkade inte skriva igår när vi kom hem från träningen, var hemma sent. 

Träningen gick iallafall väldigt bra! Dock va Pascal inte helt avslappnad och lite spänd, men de släppte lite efter ett tag. Red fram som vanligt och sedan gjorde vi mycket rörelser ur program, fick tips på hur jag kunde förbättra de.
Super nöjd!

//Emma

» 3:dje advent!

Hello!
 
Idag har de en så länge vart en väldigt lugn dag! Fixade stallet, åkte sedan bort och kollade när brorsan graderade sig och så tog jag och syrran precis in hästarna. Ikväll blir de dressyrträning för B, var ett tag sedan nu! Min lektion börjar kvart över 8 så de blir en sen kväll idag ;) 
Blev ett lite snabbinlägg, hoppas ni haft en bra tredje advent!!
 
Denna hästen är otroligt saknad, tur att Pascal är lik honom! ;) <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Cavaletti!

Hejhej! Idag har de inte hänt så mycket, sovmorgon idag! 
Jag och syrran red upp till paddocken idag, gick bra! Väl i paddocken checkade jag av så han var lydig för hjälperna. Gjorde halter och flyttade bakdelen. Började sedan galoppera, gjorde volter och tempoväxlingar. Mamma plockade fram travbommar, så red över de. Pascal var så fin i traven idag!! Han hade en lugn takt och bra bakdelsaktivitet! 
Tror han tyckte de var kul! Han var super duktig, jätte nöjd!!

//Emma 

» Halvdag!

Hejsanhoppsan folket! Har ni haft en bra fredag?

Min dag har vart bra, hade halvdag idag, så slutade kvart i 12! Hade inga lektioner, fikade på morgonen, lussefirande och sedan fick man välja mellan att se på fotbolls match och att se på film! Så de har vart en väldigt lugn och skön dag i skolan!!

Stack ut direkt till stallet när jag kom hem, jag och Pernilla red ut.
Vi var ute i lite mer än 1 timme, vingade ett bra tempo hela rundan! Travade och galopperade inprincip hela rundan. Pascal tyckte de var hur härligt som helst! Super nöjd!

Annars har jag inte gjort så mycket idag, kollat film, myst och lite sånt! 
//Emma

» Snö..

Hejsan! Idag hade vi svenska prov i skolan, sista provet för denna terminen hoppas jag ;) hände inget speciellt förövrigt. 

Idag skrittade jag upp till paddocken, gick bra men de var halt! Väl i paddocken skrittade jag i 35 minuter, gjorde halter, volter, igångsättningar, framdelsvändningar, bakdelsvändningar, öppnor, skänkelvikningar och skrittade igenom LA:P1 en gång.
Han var fin! Nöjd! På vägen tillbaka hem var de ännu halare.. De är en brant backe man måste rida upp/ner för, för att komma till paddocken. Den backen var väldigt hal. Ledde honom hem eftersom hela vägen var hal. Men de gick bra! 

De snöade/regnade imorses, så de är äcklig slask ute nu :/ 
//Emma 

» Dagens ridpass!

Idag red jag upp till paddocken, gick bra! Väl i paddocken checkade jag av så att han var lydig för hjälperna, de var han. Började sedan galoppera, gjorde mycket volter och jobbade på att få in bogen! Han var väldigt fin i galoppen! I traven var han också väldigt fin. Gjorde öppnor, skänkelvikningar, volter och övergångar mellan trav och galopp. Övergångarna har blivit mycket bättre! Gjorde även lite framdelsvändningar. Han kändes väldigt bra idag! Nöjd!

Inte hänt så mycket annat idag, hade engelska prov idag. Gick väl sådär. Imorgon står svenska prov på schemat ;)) men hoppas ni haft en bra dag!


Vill ha sommaar!


//Emma

» Allmänt!

Hejsvejs folket! Måndag igen, bara en måndag kvar nu innan vinterlovet! Skolan var lugn idag, hände inte något roligt ;) 

Idag red jag ut en sväng, blev en skritt tur på ca 45 minuter. Han testade mig lite men annars gick de bra! Han var pigg idag. 

Hoppas ni haft en bra måndag!//emma

» Skitväder!

Idag har de vart en lugn men endå ganska rolig dag! Jag och mamma släppte ut alla hästarna imorses.

Åkte upp till ridhuset idag och red, tänkte rida i paddocken, men de var så himla dåligt väder så stack upp till ridhuset istället! 
Började med att skritta fram på långa tyglar, kortade sedan tyglarna och gjorde halter, flyttade bakdelen och framdelsvändningar. Han svarade hyfsat bra fram! Började sedan galoppera, jobbade mycket på att få in ytterbogen, gjorde mycket volter. I början var han ganska spänd, kan vara för att regnet öste ner. Men efter en stund slappnade han av mer! Lite senare in på passet red jag mycket förvänd galopp, ökade lvh minskade volter, enkla byten och serpentiner! Han var jättefin! I traven gjorde jag öppnor, skänkelvikningar och rakriktade. Han var fin!
I slutet red jag även över lite bommar i skritt och trav! Gick bra! 
Jätte nöjd med dagens pass!

Jag och de andra i familjen stack till några kompisar i stan förut och åt middag, var trevligt!
Sitter just nu och kollar på film, mysigt!

Ha dé!//Emma 

» Rolig dag!

Heeejj! Idag har de som rubriken lyder vart en rolig dag! Josefine kom nu på kvällen lite random hit, vi har inte gjort så jätte mycket. Skrattat så vi gråtit åt ingenting ;) aja, men vi har haft väldigt roligt iallafall!

Red ut en sväng med Cissi idag, red lilla rundan. Blev mycket skritt och lite trav, Pascal skötte sig jättebra! Var ute i ca 1 timme. En härlig uteritt! Nöjd!

Annars så har vi inte gjort så mycket idag, bakat lite lussekatter och gjort ett pepparkakshus! 

Hoppas ni haft en bra lördag!//Emma 

» Fredag!

Hejhej! Idag är de äntligen fredag, läängtat!!  Hade två prov idag, de ena provet gick väldigt bra och de andra gick väl inte lika bra ;) 
Men förövrigt har de vart en lugn dag, vart galet trött bara. 

Efter skolan stack jag ut till stallet, fixade allt och sedan tog jag in Tim och Pascal. Pascal fick vila idag, gosade bara med honom. 
Vi hade även lite glögg med de andra i stallet, var kul! Annars har de inte hänt så mycket mer, snackat med lite kompisar och kollat Idolfinalen. 

Hoppas ni haft en bra fredag!
//Emma

» Dagens ridpass!

Har ni haft en bra dag?
Skolan var lugn idag, hade matteprov idag. Gick faktiskt bra ;) hände inte så mycket annat idag i skolan. 

Idag åkte jag upp till ridhuset och red, gick bra! Skrittade fram ordentligt, gjorde halter och flyttade undan bakdelen. När de kändes bra började jag galoppera, galopperade igång honom. Gjorde volter, tempoväxlingar och lite senare in på passet gjorde jag öppnor, ökade och minskade volten i förvänd galopp, enkla byten och övergångar från galopp till trav. Han bar superfin!! 
I traven var han också väldigt fin, gjorde skänkelvikningar, öppnor, halter och tempoväxlingar. Ökningarna gjorde han klockrent! När jag travade av honom var han jätte mjuk och bar sig själv! Super nöjd!


Imorgon taggar vi SO och matte prov.. ;)

//Emma

» 3 december!

Hellu! Har ni haft en bra dag?

Min dag har vart helt okej, inte hänt så mycket. Pluggade lite inför proven idag i skolan, har ju prov imorgon och på fredag. Men de har vart en lugn dag, har haft låånga raster! 

Efter skolan stack jag hem, fixade lite och sedan ut till stallet. 
Red på åkern idag, han var pigg. Energin tar aldrig slut :P han svarade väldigt bra på hjälperna idag när jag flyttade undan skänkeln! När jag kände att jag skrittat igång honom började jag galoppera, han var fin! Galopperade mest igenom honom i båda varven, gjorde volter och fokuserade på att han skulle få en lite långsammare takt. Gick bra! Joggade honom sedan en stund, han var fin och kändes hyfsat avslappnad! Han är väldigt snäll som inte gör något när jag rider på åkern, så mycket som händer där, bilar, tåg, red ensam och de var mörkt. Bra miljöträning ;) jätte nöjd över Pascal idag!

//Emma 

» Laddad ponny

Hejhopp! 

Skolan idag var ganska lugn, hände inte så mycket faktiskt. 
Johanna hängde med hem efter skolan, kuligt! Direkt när vi kom hem åt vi, bytte om och sedan stack ut till stallet. 
Jag, Johanna och Sarah red upp till paddocken. 
Pascal var pigg idag. Väl i paddocken började jag med att skritta och göra lite halter. När de kändes bra började jag galoppera. Gjorde mycket volter! Han var inte helt avslappnad idag, så jobbade på de. I traven var han väldigt framåt.. Han kändes som kajal ;) joggade runt och gjorde volter för att försöka få honom mer avslappnad och fokusera mer på mig. Johanna gav lite tips på vad jag kunde göra för att få honom mer avslappnad och få ner formen lite. La ner honom i en låg form, efter en stund var han mycket finare!! Fick en bra känsla i slutet! //Emma 

» Dagens ridpass!

Idag red jag och Sarah till en början med på åkern, skrittade fram länge, i ungefär 20 minuter. Sedan började jag galoppera lite, han var taggad, antagligen för att vi var två som red där. Sedan skrittade vi upp till paddocken istället, gick Bra! Efter att jag skrittat något varv på korta tyglar började jag galoppera, han var fin. Gjorde volter och svag öppna på långsidorna.
I traven var han också ganska fin, jobbade på att ha en lite lugnare takt så att han inte bara springer ifrån mig. Gjorde volter och bytte varv ofta. I slutet kändes han jättebra! Nöjd!

Suttit och gjort klart lite inlämningar som vi ska ha till denna veckan, mycket i skolan nu innan lovet.. Har tre-fyra prov denna veckan + förhör och inlämningar. Nästa vecka har jag också prov och förhör.. Menmen, får göra så gott jag kan ;) 
Hoppas ni haft en bra måndag!


<3<3

//Emma