» Halloween!

Hejsan allihopa!

Idag gick vi upp vid 8 och ut för att släppa ut hästarna med Isabelle. Vi mockade även på morgonen. Sedan gick vi in och åt och lite sånt och sen gick vi ut för att rida. 

Idag var de bara jag som red, Pascal vag jättefin! Skrittade upp till paddocken. Väl i paddocken började jag med att flytta lite bakdel, halter och igångsättningar. När han svarade bra på de började jag galoppera. Han var först lite stel men efter en stund släppte de. Gjorde tempoväxlingar, öppnor och volter. I traven gjorde jag mycket öppnor och slutor, men även tempoväxlingar, volter och halter. Red även igenom LA:P1 en gång. Det gick faktiskt bra! Han lyssnade fint på hjälperna! Jag är jättenöjd med dagens ridpass, Pascal skötte sig mycket bättre idag än igår ;)


 
 Ellen och tilly åkte även hem idag.. Har vart jättekul att ha dem här!! Har fått mycket tips från Ellen hur jag kan förbättra rörelserna och sånt! 

Hoppas ni haft/har en bra halloween!

 
 Foto: Johanna Jonshede
//Emma 

» Dagen idag!

Hola! Har ni haft en bra dag?

Min dag har iallafall vart bra, började dagen med att släppa ut alla hästarna. Sen gick vi in och käka och sedan ut för att fixa Pascal. Vi gick upp till ridhuset, eller ja, Ellen red dit. Väl uppe i ridhuset så var en långsida full med löshoppnings hinder, ett band och sockerbitar. Pascal var aldrig vart i de ridhuset, han tyckte sockerbitarna och ett hörn var läskigt. Han fånade sig väldigt mycket idag.. Men Ellen red fram honom och gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar, tempoväxlingar, volter och lite sånt. Sedan hoppade jag upp, han fånade sig inte lika mycket med mig. Men han tyckte fortfarande att de var läskigt. Jag gjorde öppnor, volter och tempoväxlingar. Han var ganska mjuk faktiskt. Jag skrittade även tillbaka hem. Sammanlagt var vi ute i 2 timmar och han skulle lätt kunnat jobba i 2 timmar till, han hade energi kvar efter passet.. Men de gick bra endå!

Nu ikväll har jag, Ellen och tilly tittat och gjort massa videosar, har seriöst dött av skratt! Vi har gapflabbat hela kvällen, skojar inte! Hahah, men vi har iallafall haft väldigt roligt!! 
Ha dé!
//Emma

» Dagens ridpass!

Hejhej!

Idag red vi upp till paddocken, Ellen började rida. De gick bra, hon tyckte att han var mjuk och fin! Hon gjorde skolor, tempoväxlingar och lite sånt. Sedan hoppade jag upp, han kändes bra! Gjorde skolor, volter och enkla byten. Han svarade ganska bra för hjälperna! Ellen hjälpte mig även och kom med tips på hur jag kunde förbättra rörelserna! 
Red med lindor idag.. Kan ju säga att lindarna var en helt annan färg efter ridpasset.. ;) men han var iallafall snygg ;) jag är iallafall nöjd med dagens pass!

Vi bakade även en silviakaka idag, den blev faktiskt väldigt god! Nu ikväll har vi spelat lite spel, skrattat och ja, haft allmänt roligt! 
De andra hästarna har även kommit ner till de nya stallet nu, hjälpte till att ta ner vince förut. Gick bra! Johanna tog även kort förut när vi red, så de kommer nog upp här någon gång ;)

Men nu ska jag sova, vi hörs Imon!


//Emma

» Tisdag 28/10

Hejhej!

Idag red jag och Johanna upp till paddocken och red, gick helt okej! Skrittade fram som jag brukar, flyttade bakdelen, halter och igångsättningar. Sedan galopperade jag honom i lite lägre form och gjorde tempoväxlingar och volter. Han var jättefin!
I traven kände jag att han protesterade lite, de kändes som de var npgot som inte var rätt. Han sparkade bakut två gånger och han kändes som kajal i traven. Så jag valde att bara jogga runt honom en stund och göra volter och tempoväxlingar. Han var fin! Jag är nöjd!

Jag och Johanna städade lite i stallet efteråt. Sedan kom Ellen och tilly, vi visade dem runt och sen kom mamma. Vi fixade mat och ja, snackade lite om Pascal och så. Nu ikväll har vi även sätt på film, en skräck och hälften av en annan komedi. Men de har vart kul!

Imorgon går jag upp tidigt för att åka till tandläkarn medans alla andra ligger kvar och sover, hade helst också legat kvar ;) godnatt!

//Emma

» Allmänt

Idag har vi inte gjort så super mycket, släppte somsagt ut hästarna i morses och fixade hela stallet. Vid halv 1 stack vi ut och fixade iordning hästarna för att rida. Vi red upp till paddocken. 

Började med att göra halter och flytta undan skänkeln, han svarade hyfsat bra! När de kändes bra började jag galoppera och göra tempoväxlingar och volter! I traven gjorde jag öppnor, skänkelvikningar, tempoväxlingar och ställde igenom riktigt åt båda hållen! Han kändes mjuk och lätt i handen. Blev ett lite lättare pass idag, nöjd!

Nu ikväll har vi inte gjort så mycket, fixart lite i stallet men inte så mycket annat faktiskt! Imorgon gör jag och Johanna på ungefär samma sätt, släpper ut och rider lite senare. Ellen och tilly kommer även imorgon kväll! 
Hoppas ni haft en bra måndag!
//Emma 

» Måndag!

God förmiddag ;)
Jag, Johanna och Julia gick upp i morses och fixade stallet, släppte ut, mockade osv. Jag och Johanna ska rida om en stund, vi sticker upp till paddocken och rider. I eftermiddag måste jag städa mitt rum.. 
Men vi hörs, ha de!
//emma

» Dagens ridpass!

Idag ledde jag Pascal upp till paddocken, tog ca 20 minuter att gå. När jag kom upp började jag med att flytta lite bakdel, halter och igångsättningar. Sedan gjorde jag tempoväxlingar i galoppen. Han svarade bra både när jag tog tillbaka honom och när han skulle gå fram. I traven var han dock ganska seg i benen, mamma kom lite sådär lägligt så hon hämtade ett spö till mig. De låter så fel att skriva "spö".. Men jag höll bara i spöt, behövde inte göra någonting med de utan höll de stilla. Jan tyckte de var lite obehagligt och spände sig, men efter en stund slappnade han av! Red öppnor, slutor och skänkelvikningar, han svarade mycket bättre utav att jag bara höll i spöt! Red i ca 30 minuter i paddocken och ca 40 minuter fram och av skrittning sammanlagt. Jag är väldigt nöjd med Pascal idag! Han skötte sig bra!Jag och Johanna har inte gjort så mycket mer idag faktiskt, vi somnade om efter att vi vart ute och släppt ut och fixat stallet.. Jag har dock inte städat på mitt rum, plockade bara upp lite.. Jag visste inte att man ställde om klockan idag till vintertid, de blev mörkt jätte tidigt! Men ha en fortsatt bra söndagskväll!//Emma

» God morgon!

Hejsvejs!

Jag och Johanna släppte ut hästarna och fixade hela stallet nu på morgonen. De fick komma ut lite senare idag. Idag händer inte super mycket, måste städa mitt rum.. Jag rider i eftermiddag någon gång tror jag ;) Johanna sover nog här inatt igen! 
Men ha en bra söndag!//Emma 

» Lööördag

Heeeeej!
Idag gick jag och Johanna ut ovh fodrade och släppte ut hästarna, Johanna hjälpte mig även att fixa stallet på morgonen, taack! Hängde sedan med Johanna upp till de andra stallet, packade ihop grejer och sedan åkte vi ner hit igen. Bosse fick även hänga med hit, han och Johanna flyttar in här nu :P Nämen Bosse har flyttat ner till detta stallet! Jag och Johanna har städat sadelkammaren och skruvat ihop johannas garderob idag också.

Jag och Johanna skrittade ut en sväng, var ute i 40-50 minuter. Gick faktiskt jättebra! Dock var de någon som körde förbi oss med släpkärra i fullfart.. Tur att vi har snälla hästar!! Jag stog endå mitt i vägen och gjorde sakta ner tecken, men de hjälpte inte.. Men förövrigt gick de bra! Har ju inte ridit ut mer än till och från paddocken (som också räknas som uteritt, tycker jag), men han skötte sig super! Nöjd!

Hoppas ni haft en bra lördag så hörs vi!


//Emma

» Spökrundan..

Hola amigos!

Dagen har vart lugn, provet gick bra och förhöret också! Hade ingen matte idag, vi satt och fikade hela lektionen istället ;) 
Hängde med Johanna hem direkt efter skolan, vi gjorde inte så jätte mycket. Skypade med en killkompis och lite sånt. Vi gick ju även på spökrunda.. Stog i kö i minst 1 timme, var hur kallt som helst! Spökrundan var iallafall hur läskig som helst! Trodde jag skulle dö.. Var massa spöken överallt som gick efter än.. Men de var kul! De blev måånga skratt! ;)
Johanna sover även här inatt! 

Hoppas ni haft en super bra fredag! Äntligen är de loooov!

//Emma

» Godmorgon!

Hejhej allihopa! Sovit gott?
Jag gick upp vid 6 för att hinna släppa ut och fixa lite innan skolan! Idag är skolan hyfsat lugn, ska fika på mattelektionen, men sen så har vi somsagt ett prov och ett förhör.. 
Efter skolan hänger jag med Johannisen hem, inte en aning om vad vi ska göra, men vid halv 7 ska vi åka på spökrunda ;) Några av Johannas kompisar ska även med!
Vi får se hur detta går.. Jag är hur lättskrämd som helst, Johanna med :P Men de ska bli kul! Alltså så vilar Pascal idag! Ha en bra freeedag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Torsdag!

Idag blev de ett ganska kort pass, men ett bra pass. Skrittade, gjorde halter och volter. I traven var han ganska stel, började med att göra tempoväxlingar och volter. Sedan gjorde jag lite öppnor. Blev även lite inslag med galopp, gjorde tempoväxlingar och volter. Han var mycket mjukare i slutet. Jag är nöjd!
 
Dagen har annars vart bra, skolan var ganska kul faktiskt! Dock hade jag flourlackning idag, bananlack.. De är väll inte så farligt, men de smakar ju inte direkt gott :P Mer har inte hänt idag, sitter och pluggar lite inför ett prov och ett förhör imorgon. Sista dagen innan lovet, hur skönt är inte de? Imorgon går jag upp tidigt för att hinna fixa stallet innan skolan då jag planerat annat efter skolan, men mer om de imorgon!
Nu ska jag fortsätta plugga.. Ha dè!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Allmänt om dagen!

Helloo! Har ni haft en bra onsdag? 
 
Skolan var ganska lugn faktiskt, vart en hyfsat rolig dag! Hade ett oförberett engelska prov, men de gick faktiskt bra! Annars så hände de inte så mycket mer idag i skolan.
 
När jag kom hem käkade jag, sedan stack jag ut till stallet. Mockade och fixade allt innan jag red. Tog faktiskt transporten upp till paddocken, de gick bra. Han skötte sig super i transporten.
Red ett liknande pass som igår fast lite kortare. Började med att skritta på långa tyglar sedan ställde jag igenom honom i båda sidorna, halter och igångsättningar. När han svarade bra på de så började jag galoppera, gjorde mycket tempoväxlingar och volter. I traven gjorde jag mycket öppnor, slutor, skänkelvikningar och halter. 
Han var stel i början men efter en stund var han väldigt mjuk och fin! Nöjd!
 
Hörs imon!
 
 //emma

» Gårdagens ridpass!

Jag red i paddocken, gick jättebra! Skrittade fram länge, ställde igenom honom och gjorde lite halter. I galoppen gjorde jag först tempoväxlingar och volter. Gjorde även enkla byten och förvänd galopp i slutet av passet. I traven var han också fin, gjorde tempoväxlingar, ökningar, öppnor, slutor, skänkelvikningar och volter!
Han var mycket mjukare och lättare i handen idag än vad han va igår! Han var sig själv mycket mer idag.
Han var lite seg, men endå lydig för hjälperna! Men jag är jättenöjd faktiskt!
//Emma

» ---> Plugg <---

Som rubriken lyder så måste jag plugga nu en stund, vart i stallet jätte länge idag, myys! Bloggar om dagens ridpass senare eller imorgon! 
Ha dè!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Godmorgon!

Hejhej! Nu är jag på väg till skolan, är en ganska lugn dag idag tror jag. Efter skolan skyndar jag mig att äta och byta om och sedan sticker jag ut till stallet. Så att de inte hinner bli lika mörkt som igår. Ikväll måste jag även göra lite läxor.
Men annars händer de inte så mycket mer!
Ha dé!//Emma

» Måndag igen..

Hejsvejs, har ni haft en bra måndag?
 
Min dag har vart helt okej, men hade helst av allt legat kvar i sängen och sovit är klockan ringde i morses.. Kände inte alls för att gå upp och gå till skolan.. Men dagen har gått ganska fort faktiskt, även om de vart måndag. Släppte hästarna i den stora hegn i någon timma efter jag kom hem från skolan.
 
Stack sedan ut och tog in hästarna, fixade Pascal och sedan gick jag upp till paddocken. Mamma och syrran hängde med upp. Första passet utan att Tim va med plus de var mörkt. Men han skötte sig super på vägen i mörkret även om vi mötte massa bilar/lastbilar!
När jag red skötte han sig också bra, dock var han lite stark/stel. Men de blev bättre efter en stund! Började med att skritta runt och göra halter och igångsättningar. När han svarade bra på de började jag galoppera, gjorde tempoväxlingar och volter! I traven gjorde jag öppnor, slutor, skänkelvikningar, tempoväxlingar och lite sånt.
När jag travade av var han mycket mjukare och lättare i handen. Varierade formen och tempot!
Ganska nöjd med dagens ridpass!
 
Hoppas ni haft en superbra måndag så hörs vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Utsläpp!

Hejhej, godmorgon kanske man skulle säga!
Jag kom hem för en stund sedan, vart nere och fodrat och släppt ut hästarna. Idag händer de väl inte så mycket, Pascal vilar idag, så ska bara fixa stallet! Annars händer de faktiskt ingenting tror jag.. 
Men ha en bra söndag!

//emma

» Dagens pass 18/10!

Helloo!

Idag skrittade jag och manda upp till paddocken, gick bra! Började med att skritta och göra halter och igångsättningar. Han svarade hyfsat bra framåt. Jag hade mycket i handen ett tag, så jobbade på att han skulle bära sig själv. I traven gjorde jag öppnor, slutor, skänkelvikningar, serpentiner och tempoväxlingar. Han var fin! 
I galoppen gjorde jag enkla byten, förvänd galopp, red på en liten volt och lite sånt. Han var jättefin! 
När jag travade av honom var han lätt i handen och lyssnade när jag tog tillbaka honom. Jag är nöjd med dagens pass!

//Emma

» Hejhej bloggen!

Jag och morfar stack bort till stallet vid kl 8 och släppte ut hästarna och fixade lite, gick bra! Inte gjort så mycket sen dess, kollat tv, ätit frukost, duschat och lite sånt. 
Jag och manda sticker nog bort till stallet runt 12 sen. Vi rider i paddocken idag igen, de blir ju att vi rider ut varje dag eftersom vi går upp och ner till och från paddocken. 
Ha en bra lördag!//Emma 

» Dagens stjärna går helt klart till Pascal!

Idag skrittade jag och manda upp till paddocken och red där, vi red i paddocken i ca 45 minuter. Började med att flytta undan skänkeln i skritt, halter och igångsättningar. I galoppen var han först lite stark men sen mycket bättre! Gjorde tempoväxlingar och volter till en början med, sen gjorde jag lite enkla byten och förvändgalopp! I traven var han också fin, eller ja, han kändes väldigt bra! Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar, volter och tempoväxlingar. Han svarade ganska bra på mina hjälper. 
När jag travade av ändrade jag formen och tempot lite grann, han var hur mjuk som helst! Super nöjd med Pascal idag! De går helt klart framåt!


Nu ikväll har jag inte gjort så mycket, kollat på idol och bara tagit de lugnt!
Skolan var också ganska lugn, vår lärare dissekerade ett fårhjärta för att visa. Var faktiskt inte så himla äckligt! Stack direkt bort till stallet efter skolan och mockade och tog in hästarna. 
Nu ska jag sova, godnatt!//Emma

» Fredaaaag

Godmorgon! Just nu sitter jag i skolan, väntar på att alla ska komma :P har lite förhör idag i skolan, spanska, matte och NO.. 
Efter skolan någon gång ska jag och manda rida, vi ska skritta upp till paddocken och rida där.
Men annars vänder de nog inte så mycket mer idag!
Ha dé!
//emma

» Ridpasset idag!

Hejsvejs!
 
Idag skrittade jag och Manda upp Tim och Pascal till paddocken, vi red 30 minuter i paddocken. När jag kom upp bötrjade jag med att skritta och göra lite halter och igångsättningar. Skrittade alltså fram länge. I galoppen var han fin, han svarade bra på hjälperna. När jag sedan började trava kändes han mer avslappnad, gjorde slutor, öppnor, skänkelvikingar samt tempoväxlingar och halter. Gjorde även lite enkla byten och förvändgalopp.
När jag travade av ändrade jag formen, lång låg form och sedan lite högre form. Han var superfin!
På väg upp till paddocken mötte vi bilar och moped, han tyckte de var lite läskigt när mopeden kom, men han skötte sig super! Jätte nöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma
 

» Hejhej!

Just nu är jag i skolan, ska snart ha lektion igen, idag är de en såndär tråkig dag.. Långa tråkiga lektioner och korta raster.. Efter skolan sticker jag direkt till stallet och släpper in hästarna, sedan sticker jag till mormor och morfar och äter och sen drar jag och Manda bort till stallet och rider. Hade tänkt rida liknande som igår!
Ska även göra lite läxa ikväll, men annars händer de inte så mycket mer faktiskt! 
Men vi hörs sen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Dagens ridpass 15/10!

Idag ledde jag Pascal upp till paddocken, gick bra! Red i paddocken, började med att skritta en stund och göra lite halter och igångsättningar. Han svarade bra framåt men även när jag tog tillbaka. Travade sedan en stund, gjorde tempoväxlingar, öppnor, slutor och lite sånt. 
I galoppen var han också fin! Gjorde tempoväxlingar, volter och förvändgalopp. Han var jättefin!
När jag travade av gjorde jag även lite skänkelvikningar, han flyttade jättebra undan skänkeln! Red sedan i lite lägre och längre form! Han kändes jättebra! Jätte nöjd! 
Känns som jag redan hittat lite nya knappar! //Emma 

» Onsdag

Hejhej! 

Jag kom precis hem från skolan, vart en ganska lugn dag! Haft långa raster hela dagen. 
Nu ska jag byta om, äta och sedan ska jag ut till stallet. Jag går upp till paddocken idag också, manda ska också rida, fast på Tim. Ikväll sticker jag och syrran till mormor och morfar.
Vi hörs!
//emma

» Första passet hemma!

Idag red jag i paddocken, ledde honom upp till paddocken och ner tillbaka till stallet. De är en lagom framskrittning, tar cirka 10 minuter att gå från stallet till paddoken nu.
På vägen upp var han väldigt framåt, många nya grejer längst hela vägen, men han skötte sig bra.
Gick runt med honom lite i paddocken och visade honom runt, hoppade sedan upp. Kändes jätte konstigt att sitta på en stor häst igen! Skrittade ganska länge, gjorde lite halter, volter, bytte varv och tempoväxlingar.
Efter en stund när de kändes bra började jag trava, gick bra! Gjorde samma där, tempoväxlingar, volter, ändrade formen. Sen galopperade jag lite, testade lite gas och broms. Han svarade bra på hjälperna!
Sammanlagt var vi ute i 1 timme. Känns faktiskt väldigt bra med Pascal! Känner mig trygg när jag sitter på hans rygg, väldigt skön känsla!
 
Jaja, jag är nöjd med dagens ridpass, första gången här hemma och andra gången jag rider honom. Men de känns bra!
 
 
//Emma

» Godmorgon!

Hejsvejs! Har ni sovit gott?

Idag ska jag till skolan, händer inget speciellt där tror jag. I eftermiddag ska jag rida, hade tänkt att skritta upp till paddocken och rida lite lätt där. Inte ridit på flera veckor :P sen ikväll måste jag göra läxor, känns som jag missat massor och endå har jag bara vart ledig en dag, men Jaja, de löser sig! 
Sticker ut sen till Pascal och tittar hur han mår, första natten hos oss. 

Vi hörs, ha dé!


//Emma

» Lycklig!

Idag har min nya stjärna kommit hem till mig! Vi mötte upp ägarna där vi skulle besiktiga, jag var faktiskt lite nervös.. Men han dansade igenom besiktningen utan några problem! Han fick alltså hänga med hem!!
Pascal får flytta in i nya stallet som är precis utanför dörren, helt nytt, ser honom från köksfönstret. Så otroligt galet fint är de! 
Åhh, jag är så himla superduper glad! Denna perioden jag vart utan häst, har nog vart den tråkigaste perioden i mitt liv.. Tänk er själva, vara utan häst i  nästan 2 hela månader! Tiden har gått hur långsamt som helst, men nu sätter vi igång igen och jag är så taggad!

De känns hur bra som helst, bara ägt honom i några timmar och gillar honom otroligt mycket redan nu! 
De är tänkt att Ellen ska komma hit och hälsa på och träna oss v.44 då vi båda har höstlov, kul!

Som ni kanske förstår så är jag jätte glad! 
Nu ikväll har jag vart ute i stallet, myst med Pascal, fixat allting. Skulle väl egentligen behövt göra läxor, men kunde verkligen inte låta bli att vara i stallet. 


Emma Johansson och Stackarps Pascal varsågod och rid


//Emma

» Välkommen hem Pascal!

Här är han, nya stjärnan! 


//Emma

» Godnatt!

Hejsvejs allesammans! 

Har ni haft en bra söndag? Johanna och Annika kom hit i förmiddags och hjälpte till att skriva ihop garderober, gick faktiskt ganska snabbt! Ställde in garderoberna i sadelkammaren, satte upp träns och sadelhängare. De blev faktiskt väldigt bra! 
Dagen har gått vääldigt snabbt! Inte gjort så mycket mer idag faktiskt. 

Men vi hörs, ha dé!
//emma

» Redan söndag!

Godmorgon folket! Sovit gott?
 
Igår stack jag upp till stallet med Johanna, fixade allt åt Tim. När jag kom hem igen hjälpte jag pappa lite. Sen kom Josefine och hennes familj, vi gjorde inte så super mycket, lite challenges och sånt.
Dem var här länge och jag var helt galet trött, somnade direkt när jag la mig i sängen.. Aja, lördagen gick väldigt snabbt iallafall!
 
Fick ett sms nu när jag vaknade, bästa Johanna har vart så snäll så hon har redan fixat allt åt Tim, super snällt, tack! Idag händer de väl inte så mycket, ska fixa här hemma idag. Vill att den här dagen ska gå så fort som möjligt typ, man brukar ju inte längta till måndagar, men denna måndagen är speciell.. Mer om de imorgon :P
 
Ni får ha en bra söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Godmorgon!

Idag fick jag sovmorgon, hur skönt som helst! Idag blir de nog för de mesta jobb l stallet nästan hela dagen.
Johannisen och hennes mamma kommer och hämtar mig sen så åker jag med dem upp till stallet. Efter de antar jag att de blir ännu mer jobb!

Ha en bra lördag!


//Emma

» Äntligen...

FREDAG!! Denna veckan har faktiskt gått ganska snabbt, vart en lugn skolvecka. 
Just nu gör jag inte så mycket, sitter vid datorn och tittar på olika videoklipp på youtube. Stack upp till stallet lite snabbt förut. Mockade och fixade allting sånt. 
De regnade som bara den förut, regnet bara öste ner förut.. Ikväll ska jag hjälpa pappa tror jag i stallet, inte en aning om vad jag ska göra mer idag, men de lär vi se!
Ha en super bra fredagskväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Rolig dag!

Hejsanhoppsan!
Som rubriken lyder har min dag vart rolig, skolan var faktiskt helt okej även om de är torsdag! Hade b.l.a matte, so och träslöjd idag, kom faktiskt långt i träslöjden. Gick runt med musik i lurarna och koncentrerade mig mycket bättre och fick gjort mycket mer :P
Hängde med Johanna efter skolan, hade några skrattanfall imellanåt.. Sen stack vi upp till stallet, vi fixade allt innan vi tog in hästarna. Borstade Tim, gav honom lite godis och sedan gick jag ner till paddocken tillsammans med Johanna och Bosse. Johanna red så jag ledde runt Tim i cirka 40 minuter. Gjorde lite halter och igångsättningar till skritt. I början fattade han inte riktigt vad jag menade, men efter en stund gick de bättre! 
 
Just nu gör jag inte så mycket, sitter i mitt rum med syrran, lyssnar på musik och lite sånt. Jag har haft en rolig dag med bästa vännen och hoppas ni också haft en rolig dag!
 
 
Denna ponnyn.. Han saknar jag väldigt mycket...
 
 
 
 
 
//Emma

» Godmorgon folket!

Hejsvejs allesammans! Har ni sovit gott?
Ställde klockan en halv timme senare idag, ganska skönt att få sova lite till!
Idag ska jag till skolan, händer inget speciellt där tror jag, efter skolan hänger jag med Johanna hem. Vi drar upp till stallet någon gång efter skolan :P
Tror inte de händer så mycket mer idag faktiskt. Har korta raster idag i skolan, långa lektioner också.. Men Jaja. 
Ni får ha en bra torsdag så hörs vi!//Emma

» 8 oktober!

Idag har de vart en ganska lugn dag faktiskt, skolan var lugn. Alla lektioner var ganska lugna faktiskt, hade långa raster idag också! Johanna och hennes föräldrar hämtade mig vid fyra så stack vi upp till stallet, fixade allting, mockade, packade hö och lastade upp allt hö på rännet.. Jag och Johanna började med att gå upp med alla balar vilket tog jätte lång tid, så vi kom på iden att vi kunde hissa upp balarna med två grimskaft :P Så där stog vi, jag på ännet och drog upp alla balar och Johanna "kopplade på" balarna på grimskaftet. Tror att de såg väldigt roligt ut, men de gick snabbare iallafall! :P
Johanna skulle skritta ut, så jag hängde med en sväng. Tog med mig Tim. Var hur kallt som helst om händerna, men de var endå ganska mysigt! Sedan körde vi hem Johanna, sen jag kom hem har jag inte gjort super mycket. Sätt på lite film och sånt. 
Men min dag har varit bra, hoppas att eran också vart de! Hörs imorgon!
 
 
//Emma

» Skitväder!

Godmorgon folket! Sovit gott?

Vaknade vid kl 6 av att regnet öste ner, de gör de även nu.. De är riktigt skitväder! Blåser och regnar så in i bänken!
Idag händer de inte så mycket, skola och så sticker jag väll upp till stallet en stund sen och fixar! Men annars inget annat tror jag.
Skoldagen är ganska lugn, har långa raster idag!

Men ni får ha en bra onsdag!
//Emma

» Regn..

Dagen idag har vart ganska lugn faktiskt, förutom vädret då.. De har blåst jätte mycket och regnet har bara öst ner! 
Skolan var helt okej, lugn dag! Efter skolan passade jag syrran en stund. Hade ju somsagt även uppstartningssamtal, de gick väldigt snabbt, 15 minuter sedan va de klart! Pratade mest om hur man trivs i skolan/klassen och lite sånt!

Åkte upp till stallet nu på kvällen och klappade på Timson. Men nu ska jag snart sova, godnatt!

//Emma 

» Tisdag!

Godmorgon! Sovit gott?
Jag hade gärna legat kvar i sängen en stund till.. Idag händer inte super mycket, skola,stallet och sen uppstartningssamtal i skolan. Ikväll måste jag även göra lite läxor tror jag.
Men mer händer inte idag, ha en super dag!

//emma

» Godnatt!

Dagen idag har vart ganska kul faktisk, åkte ju somsagt in till Göteborg med klassen, gick på teater och stadsvandring. Somnade nästan på bussen på vägen tillbaka till skolan, var galet trött och sätena var hur sköna som helst :P men de var en väldigt chill skoldag!
Efter skolan hängde Josefine med hem en stund, vi åt tacos och lite sånt. Sedan stack vi hem till Josefine. Vi var även med några andra kompisar. 
 
Åkte upp nu på kvällen och släppte in alla hästarna och kvällsfodrade. Ganska mysigt faktiskt! 
 
Hoppas eran dag har vart superbra! Min dag har iallafall vart bra, många skratt och gladaminer :P
Nu ska jag snart sova, så godnatt!
 

Brist på bilder...
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Göteborg

Hejsvejs! Har ni haft/har ni en bra måndag? Min klass är inne i Göteborg, vi har sött på en teater och gått runt på nordstan. 
Vi ska snart tillbaka till skolan och då slutar vi. Vart en ganska rolig dag, chilldag. Får se vad jag gör efter skolan, sticker väl upp till stallet en sväng. Men mer händer inte idag!
Ha dé!
//Emma

» Godmorgon!

Idag blev de sovmorgon, jätte skönt faktiskt! Händer inte super mycket idag, stallet, ska hjälpa pappa idag och ska fixa inför skolan imorgon. Annars inget annat tror jag!
Mina dagar är ganska tråkiga nu utan häst ;) de händer lixom inget..
Men ni får ha en bra söndag!


//Emma

» På väg hem!

Tjenamors! Har ni haft en bra fredag och lördag?

Igår när vi kom fram checkade vi in på hotellet och sedan tog vi tåget in till Köpenhamn. Vi var där några timmar, ganska mysigt faktiskt!
Gick runt och kikade, åt god mat och lite sånt. Jag och mamma testade även att stoppa ner fötterna bland så fiskar, de var en ganska obehaglig känsla i början för alla fiskar attackerade typ fötterna först. Men sen va de ganska skönt faktiskt ;)
De var en lyckad kväll iallafall!

Idag gick vi upp tidigt, åt frukost. Sedan stack vi till tävlingen.(vet inte om jag skrivit de innan, men brorsan skulle tävla i Danmark). Vart en låång dag! Åkte till lokalen innan 9 och pkte där ifrån vid 6.. Är galet trött just nu. Men de var faktiskt ganska kul! De gick jättebra för brorsan!!

Just nu är vi på väg hem, tagga lång bildresa nudå.. Men jaja.. 
Hoppas iallafall ni haft en superbra dag så hörs vi!


Vi åt även nutella pannkakor och banan. De var hur gott som helst!!


//Emma

» Danmark

Hejsvejs, godmorgon!

Vi ska snart sätta oss i bilen och börja resan ner till Danmark ;) de tar ju en stund att åka dit..
När vi kommer fram ska vi väll inte göra så mycket, kika runt lite antar jag. Lär inte kunna blogga förens vi åker hem imorgon kväll/natt. De kostar ju en del att ha internet när man är utomlands.

Men ha dé!
//Emma

» Allmänt om dagen!

Hejhej! 
Hur har eran torsdag varit? Min dag har faktiskt vart ganska bra, skolan var hyfsat lugn faktiskt. Hade matteprov på morgonen, gick helt okej tror jag! Provet som var igår var enklare.
Direkt efter skolan satck jag, mamma och syrran hem till farmor och fikade. Vi var där ganska länge, men de var kul! Var längesedan jag var där! Direkt efter de stack jag och mamma upp till stallet, jag mockade och fixade allt åt Tim. Stog en stund där uppe och snackade med de andra som var där.
 
När jag kom hem skypade jag lite med några kompisar och sedan packade jag lite. Vi sticker till Danmark, brorsan ska tävla. Men jaja, hoppas ni haft en super dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Hellu!

Godmorgon allesammans! Har ni sovit gott?
 
Jag väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan gå till bussen, känns lite tidigt att gå dit nu och vänta i ca 40 minuter :P Idag i skolan har vi ett till matteprov, men de ska nog gå bra. Något mer händer nog inte i skolan idag, sista dagen för mig i skolan denna veckan. Är ledig imorgon. 
Efter skolan sticker jag upp till stallet och fixar allt, sedan måste jag packa lite grann(ska iväg över helgen). Men annars händer det inte så mycket mer faktiskt, så ni får ha en bra torsdag helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
 
 
//Emma

» Prov

Dagen har vart väldigt lugn faktist, långa raster och lugna lektioner! De enda som hände i skolan idag var att alla mina mappar med uppgifter och inlämningar försvann, den bara försvann.. Som tur var hade jag lämnat in de vi skulle så de enda jag inte har är engelskan och slöjd. Jo juste, vi hade även matteprov idag, de var väldigt enkelt prov. Har ett till prov imorgon också.

Men Jaja, efter skolan stack jag upp till stallet och klappade lite på Tim! Har sedan inte gjort så super mycket mer faktiskt. Livet utan häst är väldigt tråkigt faktiskt.. Saknar att ha häst!!

Men hoppas ni haft en bra dag så hörs vi!


Kajalisen <3


//Emma

» Onsdagsmorgon!

Hej och godmorgon allesammans!
Har ni sovit gott? 

Jag skulle helst av allt bara ligga kvar i sången och sova! Är helt slut! Man sover alltid som bäst när man ska gå upp ;)
Idag händer de som vanligt inte något speciellt, skola och stallet. Skolan är väldigt lugn idag, har låånga raster!

Men nu måste jag gå upp, så ha en bra dag!

//emma